Politiek Café voor jongeren in centrum de MIX

Politiek Café voor jongeren in centrum de MIXPraat mee en laat jouw mening horen! GroenLinks Weststellingwerf organiseert donderdagavond 17 februari a.s. in samenwerking met jongerenwerk Timpaan Welzijn Weststellingwerf en Jongerencentrum MIX een debatavond voor jongeren. Retze van der Honing, als GrienLinks statenlid woordvoerder jeugdzaken, gaat met jongeren in debat over stellingen die door hen zijn bedacht. Na het debat wordt de prijs voor de “beste debater” uitgereikt door GroenLinks-wethouder Jelmer van der Zee.

Daarna is er tijd om nog wat alcoholvrij te drinken en na te praten. Het Politiek Café, in het kader van de Provinciale Staten verkiezingen, zal plaatsvinden in de MIX Wolvega. Het debat begint om 20.00 uur. Alle jongeren zijn van harte welkom vanaf 19:30 uur in de MIX.

“Kies voor de toekomst” is de slogan van GroenLinks voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart a.s. Voor de toekomst zijn jongeren van groot belang. GroenLinks wil dus graag de mening van jongeren horen.

Wat vinden de jongeren in Weststellingwerf belangrijk? Waar lopen jongeren tegenaan binnen onze gemeente? Over welke onderwerpen willen zij discussiëren met andere jongeren, het provinciale statenlid en leden van de gemeenteraad? Wat is belangrijk? Wat kan anders?

Het debat – in de vorm van een Lagerhuis-debat – zal worden geleid door Henk Rozema. Een deskundige jury bestaande uit een jongere, een leraar en een GroenLinks-raadslid zal een keuze maken wie de “beste debater” van de avond wordt. Jongeren van de MIX en van de scholen (vanaf klas 3) AOC Terra en Lindecollege zijn inmiddels via hun mentoren gevraagd deel te nemen aan het debat en om stellingen aan te dragen.

Ook jongeren die liever niet zelf aan het debat willen deelnemen, maar wel als toehoorder willen komen, zijn van harte welkom.

GroenLinks roept jongeren op: Laat jullie stem horen! In de eerste plaats tijdens het jongerendebat van 17 februari. Maar natuurlijk ook op 2 maart, wanneer de verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn.

Datum: Donderdag 17 februari 2011
Tijd: 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur
Plaats: Jongerencentrum MIX, Tjerk Hiddesstraat 1, 8471 BW Wolvega