GroenLinks zoekt kandidaten voor Groen Lintje

Het is alweer tijd voor de lintjesregen. In het kader van Wereld Milieudag reikt GroenLinks Weststellingwerf, alweer voor de tweede keer, haar Groene Lintje uit. Dit is een onderscheiding die gaat naar mensen die zich op positieve wijze inzetten voor groen en milieu. Vorig jaar won Transition Town Duurzaam Weststellingwerf. Wie krijgt het Groene Lintje in 2013? GroenLinks is op zoek naar kandidaten.  Ken je iemand die zich uitzonderlijk inzet voor groen en milieu?
Stuur dan een mailtje naar groenlintje@groenlinksweststellingwerf.nl

Iedereen doet natuurlijk zijn best om energie- en water te besparen en zorgvuldig om te gaan met planten en dieren. Sommige mensen in onze gemeente doen meer: ze investeren in nieuwe technieken en hebben ongewone maatregelen genomen om in Weststellingwerf milieu en natuur te verbeteren. Voor hen is dit compliment bedoeld. GroenLinks maakt zich sterk voor een groenere gemeente en geeft graag een pluim aan anderen die dat ook belangrijk vinden.

Zo koos de jury vorig jaar uit alle aanmeldingen drie genomineerden die het verdienden om extra in het zonnetje gezet te worden. De genomineerden in 2012 waren: De Groene Brigade van de Breuningslaan Wolvega, de initiatiefgroep Transition Town Duurzaam Weststellingwerf en Agrarisch Natuurbeheer Weststellingwerf. TTD Weststellingwerf kreeg het Groene Lintje 2012 omdat zij bewustwording en concrete activiteiten op gang brengt over een nieuwe andere kijk op de maatschappij, nu en in de toekomst.

Weet u iemand die een Groen Lintje verdient, dan hoort GroenLinks dit graag. Als u iemand nomineert, krijgt u uiteraard een uitnodiging voor de feestelijke uitreiking. Deze zal gaan plaatsvinden op een groene, passende locatie.

U kunt uw nominatie zenden aan groenlintje@groenlinksweststellingwerf.nl of naar het secretariaat van GroenLinks: Schipslootweg 1, 8487 GK Nijelamer. Graag voorzien van motivatie en voor 10 mei aanstaande.