GroenLinks bezoekt woonzorgboerderij

Een delegatie van GroenLinks bracht op woensdagochtend 22 november 2017 een werkbezoek aan Puccini State, een buitengewone woonzorgboerderij in Wolvega.Puccini State is een karakteristieke Friese boerderij gelegen aan het mooie natuurgebied de Lindevallei. Tijdens het werkbezoek kreeg de delegatie een rondleiding en uitleg over wat deze woonzorgboerderij te bieden heeft.

Er wordt in een ontspannen sfeer een thuis geboden aan iedereen van wie het geheugen hapert. Mensen met dementie en geheugenproblemen krijgen hier 24 uur per dag zorg van een klein compact team. De zorg voor de inwoners staat voor dit team voorop. Het is voor hen belangrijk dat men zich thuis voelt, dat de zorg persoonlijk, professioneel op maat is afgestemd op iedere bewoner. Alle  bewoners  van Puccini State hebben hun eigen studio met een zit-/slaapkamer, die naar eigen inzicht kan worden ingericht. Daarnaast heeft iedereen een eigen badkamer. De woonzorgboerderij biedt ruimte aan 20 bewoners die elkaar kunnen treffen in de twee gezamenlijke woonkamers. In de keuken kan samen gekookt worden.
Er is een afwisselende dagbesteding maar het zijn vaak de alledaagse dingen, zoals huishoudelijke taken, die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden. Voor mensen die zorg behoeven en niet meer thuis kunnen wonen is Puccini State een goed alternatief.

GroenLinks wil een Sociaal Weststellingwerf met bereikbare voorzieningen en goede menselijke zorg voor iedereen. Puccini State is hier een mooi voorbeeld van. GroenLinks heeft een zeer goede indruk gekregen over het wonen en de ruime mogelijkheden die deze uiterst sfeervolle kleinschalige woonzorgboerderij te bieden heeft. Bovendien was dit werkbezoek een leerzame en gezellige ochtend.