Marlene Postma

MarleneSinds 1971 ben ik woonachtig in de gemeente Weststellingwerf, waarvan een aantal jaren in Wolvega en de laatste 10 jaar in Nijetrijne aan de rand van het prachtige natuurgebied De Rottige Meente. Ik heb jarenlang met veel plezier lessen gegeven in stijldansen, jazzballet en keep-fit. Ook heb ik vele studies gedaan , waaronder handvaardigheid/ handenarbeid, sportmasseur en alles op het gebied van Bloemsierkunst. Gespecialiseerd tot Master en een paar jaar later de studies afgesloten met de Proeve van Meesterschap tot Erkend Bloemsierkunstenaar.  Daarnaast ben ik ook Beeldend kunstenaar.

De interesse voor de politiek heb ik van huis uit meegekregen. Omdat de kernwaarden mij aanspreken, ben ik bewust en actief lid van GroenLinks. De laatste jaren als secretaris en in de steunfractie. Ik zie in GroenLinks de symboliek van de Bamboe terug: Is zo flexibel als de omstandigheden vereisen, buigt soms de rug en komt vervolgens fier en rechtop uit netelige situaties. De Bamboe geeft mij inspiratie. Ik wil opkomen voor de sociaal zwakkere en kwetsbare mens, onrechtvaardigheid tegengaan en mensen die dat nodig hebben kansen bieden. De uitdaging om raadslid te worden, komt voor mij op het juiste moment. Ik ga mij inzetten voor een sociale , rechtvaardige en duurzame samenleving.

Door mijn handicap en beperkingen , waaronder een periode van ziekenhuis en revalidatie, heb ik geleerd, dat je veel wegen moet bewandelen om je recht te halen. Maar ook om hulp te bieden!  Want de overheid wil dat wij omkijken naar elkaar. Iedereen moet mee kunnen doen.

Dit is niet zo gemakkelijk voor een aantal doelgroepen.  Daarom had ik besloten om mij in te zetten als vrijwilliger voor het WMO – Burgerplatform van de gemeente. Als kartrekker van de werkgroep Ouderen en lid van de werkgroep Kwetsbare Groepen, waarmee ik op 30 maart 2016 gestopt ben. Ook ben ik vrijwilliger bij Zorgbelang en het Fries Samenwerkingsverband Uitkeringsgerechtigden.  Verder wil ik als bestuurslid van Plaatselijk Belang Nijetrijne  wat betekenen voor de samenleving.  Daarnaast ben ik lid van verschillende landelijke overleg – en panelgroepen , vooral op gebied van het Sociaal Domein.

Ik heb geleerd, dat wie door de ogen van een ander kijkt – met open vizier en onbevooroordeeld – een ander perspectief krijgt. Het zou goed zijn wanneer meer mensen dat doen, bijvoorbeeld door de ogen van iemand met een beperking. Want dat zorgt voor meer begrip.